Camere

Galerie Imagini

POVESTEA

Palat construit în mijlocul Iașului în jurul anului 1880 de către baronul bancher Neuschotz ca reședință a familiei, încărcat de istorie antebelică și postbelică, a avut un rol deosebit în orașul culturii românești. În anul 1906, Ministerul de Finanțe cumpără palatul și înființează Administrația Financiară Locală. Începutul Primului Război Mondial, obligă Guvernul de la București să se refugieze în nordul țării. Aici vor funcționa câteva ministere. Odată cu comunizarea României, după 1945, clădirea este naționalizată chiar dacă era proprietatea unei instituții de stat.

Vor funcționa aici Administrația Financiară, Starea Civilă și alte instituții publice. În 1972 începe amenajarea unui restaurant de lux care va fi dat în folosință 3 ani mai târziu și se va numi restaurantul Moldova. Cutremurul din 4 martie 1977 obligă autoritățile locale să închidă activitatea pentru o perioadă nedeterminată. După aproape 5 ani, mai exact la 1 decembrie 1981, se deschide complexul de categorie specială denumit Select, structurat pe două nivele, parter și etaj.

După decembrie 1989, complexul parcurge nenumărate modificări de structură și de funcționalitate, inclusiv un proces îndelungat de privatizare. Cerințele noilor vremuri impuneau o nouă viziune de activitate bazată pe reguli impuse de piața liberă. La data de 1 februarie 2006 începe restaurarea totală a clădirii.

După 20 de luni, apărea în centrul istoric al Iașului, o bijuterie arhitectonică, care avea să impresioneze cele mai pretențioase gusturi în materie de servicii. Astăzi, turiști și localnici, oameni de cultură, istorici, diplomați, oameni de afaceri, apreciază tot ce oferă COMPLEXUL SELECT.